TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Pedelec kerékpárral ugyanolyan sport teljesítményt érhet el, mint normál kerékpárral. Hiszen a motor csak akkor hajt, ha tekerjük a pedált...PRÓBÁLTA MÁR??? ITT AZ IDEJE!!!

Amit mindenképp TUDNOD kell!

Hatótáv

2021.08.26 12:25
Hatótáv

A HATÓTÁV....

Egy feltöltéssel meghetető max. távolság.

Ez idáig mindenkinek egyértelmű, de hogy ezt mi alapján adják meg a gyártók...!?

 

Sokan tapasztalták, hogy nem annyi, mint amennyi meg van adva...Miért is???

A gyártók általában sík úton, kb.80kg felhasználóval és az akku legkisebb terhelésével készített mérések alapján határozzák meg.

Felhasználóra lefordítva:

1. A terepviszonyok...más terhelés éri az akkut, ha sík talajon, más ha emelkedőn és más ha lejtőn használjuk. Több energia kell ha felfelé megyünk, így lényegesen gyorsabban lemerül az akku. Ha sík terepen megyünk, folyamatosan ugyanaz a terhelés éri akkut és hosszabb távon tudjuk használni elektromos eszközünket. Arról nem is beszélve, hogy leejtőn nem is kell használni...

2. A felhasználó súlya...igen ez is befolyásoló tényező. Gondoljunk csak bele, hogy nekünk is mennyivel könnyebb egy kisebb súlyú tárgyat vinni, mint egy nehezebbet. Tehát sík terepen, ugyanakkora távon egy 30kg-os felhasználó lényegesen kevésbé terheli be az akkut, mint egy 80kg-os, így jóval nagyobb távolságot tud megtenni ugyanazon viszonyok között.

3. Rásegítés...bizony, bizony....ha kényelmesek vagyunk és a legnagyobb rásegítéssel, a leggyorsabban szeretnénk közlekedni, lényegesen rövidebb távot tudunk megtenni. 

Tehát összességében a legkevesebb távot, emelkedőn, túlsúlyosan és a legnagyobb rásegítésben tudjuk megtenni.